Duitse Staande Korthaar
Kennel van het Kappertserf
   

 

 

Home

Wie zijn wij

Duitse Staande Korthaar

Kennel

Onze honden

Pups

Prestaties

Nieuws

Foto's

Links

Contact

 

 
Kennel van het Kappertserf

Sinds 1999 zijn wij actief binnen de Nederlandse Vereniging Duitse Staande Korthaar. Omdat we een nestje zouden willen fokken hebben we eind 2011 onze kennelnaam aangevraagd bij de Raad van Beheer. Sinds februari 2012 staat onze kennel dan ook geregistreerd onder de naam ‘van het Kappertserf’.

Even iets over ons ‘hondenleven’:

Onze eerste hond kregen wij in 1980, een kruising Labrador/Duitse Staande Korthaar Branco, een sociale en actieve hond. Samen met de kinderen hebben we veel plezier beleefd aan deze hond. Helaas moesten wij na bijna 15 jaar afscheid van Branco nemen.

Onze eerste echte Korthaar werd Boyd van het Wuusterveld. Een reu met een zacht karakter en een enorme werklust. Om trainingen te volgen sloten we ons aan bij trainingsgroep NVDSK regio III. De trainingen waren succesvol en er volgden vele diploma`s. In 2004 werden zij dan ook uitgenodigd voor het Nimrod, een bekroning op het werk. Hij heeft nog vele jaren tijdens de praktijkjacht mooi werk laten zien. Boyd is bijna 12 jaar geworden.

In 2006 volgde Jonne van het Rossumer Bovenveld, een teefje met een alleraardigs, vrolijk, sociaal en stabiel karakter. Jonne heeft prachtige KNJV B diploma`s en exterieur beoordelingen behaald. Naast de wedstrijden is ze veel ingezet tijdens de jacht, verschillende demonstraties en de lessen Dierverzorging.

In mei 2013 vonden wij Anik (Jula) vom Quedorfer See, in Duitsland. Een prachtig, vriendelijk en mooi gepigmenteerd teefje, van zwarte vader en bruinschimmel moeder. Jula is een zeer prettige hond om mee te trainen, ze heeft aandacht, is rustig en bedachtzaam. Ze heeft de Derby met een 1e prijs behaald in 2014, daarna volgden al snel vele mooie resultaten. Naast haar inzet in de wedstrijden, wordt ze regelmatig tijdens de jacht en bij lessen van de opleiding Dierverzorging.

Om een nestje te fokken is Jula onderzocht op alle gezondheid- en exterieureisen van de NVDSK vereniging. Ze heeft dan ook 2x CAC en 2x CACIB behaald, een mooie prestatie en meer dan voldoende om ons een nestje te wensen.

Na een (interessante) zoektocht in 2016 hebben we de prachtig passende reu, Eros vom Hirschenacker gevonden. Zijn werk-, exterieurkwaliteiten en gezondheid zijn uitstekend. Zijn karakter, een vriendelijke en werklustige gezinshond was dat wat wij zochten. In maart 2018 was het dan zover en zijn we vertrokken naar de Fränkische Schweiz in Duitsland en is Jula succesvol gedekt. Na alle positieve voortekenen, is dan ook vier weken later, d.m.v. een echo vast gesteld dat Jula drachtig was. Na een voorspoedige dracht zijn er op 20 maart 2016 12 gezonde pups geboren.

Met de eigenaren van de 12 pups, hebben we nog regelmatig contact. De honden zijn uitgegroeid tot mooie, sociale en gezonde actieve honden. Ze wonen samen met volwassenen, kleine kinderen en verschillende soorten dieren. Om deze redenen hebben we besloten om deze combinatie nogmaals te gebruiken.

Jula is dan ook op 5 augustus 2018 gedekt door Eros. We hopen dat er dan in de eerste week van 0ktober een nestje geboren wordt.

We houden jullie op de hoogte over de ontwikkelingen omtrent Jula’s tweede nestje op de pagina Nieuws en Pups.

Wij zijn in ieder geval benieuwd….

Heeft u interesse in dit mooie ras, neem dan gerust contact op, wij staat u graag te woord.

Met vriendelijke groet,

Albert en Erdien Wildeman